500 GB SSD review: 20 modellen in de sweet spot

Op zoek naar de beste 500 GB SSD

Door


Iometer: Fileserver / Databaseserver simulatie (mixed workloads)

Hoewel we vandaag natuurlijk een consumenten-SSD testen, hebben we ter volledigheid ook de fileserver en databaseserver simulatie workloads gedraaid, om een volledig beeld te krijgen van de prestaties. In onderstaande grafiek zie je de resultaten voor queue depth 32. Een beschrijving van deze tests vind je op de testprocedurepagina.

Fileserver workload

De Fileserver workload bestaat voor 80% uit leesopdrachten en 20% uit schrijfopdrachten. De Mushkin Triactor 480GB budget SSD doet het opvallend goed in deze test, zelfs nog beter dan de Samsung 850 Pro 512GB, die bedoeld is voor dit soort professionele taken.

Database workload

De database workload bestaat uit 67% lezen en 33% schrijven met een vaste blokgrootte van 8 kB. Hierbij zien we wel dat de professionelere SSD's naar verwachting beter presteren: zowel de Samsung 850 Pro 512GB als de Intel DC S3510 480GB presteren aanzienlijk beter dan de eerstvolgende SSD. 


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*