27 mid-range behuizingen review: modale onderkomens

Meer keuze dan ooit in het middensegment

Door


Testresultaten geluidsproductie

De andere dimensie waar we naar kijken, is hoe goed behuizingen geluid dempen en hoeveel geluid ze zelf produceren. Om die demping goed in beeld te brengen, gebruiken we een bovenmatig luidruchtige harde schijf, een oude 7200 rpm Hitachi die aardig wat gerammel teweeg kan brengen, als hij niet goed vast zit in een ontkoppelde kooi. Ook de voeding die we gebruiken, een oudere 700W Scythe Gouriki, is niet een van de stilste. 

Geen fans

We zien hierdoor aardige verschillen hier tussen de best en de minst goed dempende modellen, maar de meeste kasten ontlopen elkaar niet veel. De positieve uitschieters zijn de Be Quiet Silent Base 800, de Aerocool DS 200 en de Antec Performance One P100. Degene die opvallend veel geluid doorlaten zijn de Cooler Master Silencio 652s (opmerkelijk genoeg), de In Win 707 en 303, de Corsair Carbide 300R en de Thermaltake Core V51.

7 V

Kijken we naar de geluidsproductie en dan bij 7V, waarop de fans dus langzaam draaien, dan weet een handvol modellen onder de 31 dB(A) te blijven: de Aerocool DS 200, de Antec P100, de Be Quiet Silent Base 800 en de Fractal Design Define R5. Ook de Bitfenix Ghost, NZXT H440 NE en Corsair Graphite 230T zijn opvallend stil. Laten we echter voorop stellen, dat een geluidsproductie van 35 dB(A) nog altijd heel stil is. Slechts drie modellen gaan daar ruim overheen: de Phanteks Enthoo Pro, de In Win 707 en de SilverStone Raven RV05. Met name die laatste is verre van stil en produceert een vergelijkbaar volume als andere kasten met de fans op 12V doen.

12 V

Met de ventilatoren op die hogere snelheid blijkt de Fractal Design R5 de stilste te zijn, gevolgd door de aanmerkelijk minder goed koelende Bitfenix Ghost en de Aerocool DS 200. Ook de erop volgende modellen met een relatief lage geluidsproductie van Nanoxia en Cooler Master zijn geen hoogvliegers qua koeling; daarna zien we diverse behuizingen in beeld komen die het op dat vlak wel goed doen. Ook hier blijkt dat het middenveld groot is en dichtbij elkaar ligt qua prestaties. Slechts vier modellen gaan over de 45 dB(A) heen en zijn daarmee als toch behoorlijk luidruchtig te kwalificeren.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*