27 mid-range behuizingen review: modale onderkomens

Meer keuze dan ooit in het middensegment

Door


Inbouwmogelijkheden

Meer ontwikkeling zien we bij de interne inrichting. Sinds een flink aantal jaren is het reserveren van een ruimte achter de moederbordplaat gemeengoed: daar kan je mooi extra kabel(einden) kwijt. Aangezien hardeschijven steeds groter worden en bovendien meer en meer vervangen door ssd’s, zijn grote hoeveelheden brackets om die te monteren niet meer zo zinnig. Toch houden veel fabrikanten vast aan zes of meer posities. Gelukkig wel steeds vaker met uitneembare kooien, die soms ook op meerdere plekken in de behuizing gemonteerd kunnen worden. Dat komt de airflow ten goede, evenals de beschikbare ruimte voor de videokaart(en).

Wat die ruimte betreft is er in alle kasten in deze test voldoende ruimte voor elke standaard videokaart, ook high-end modellen. We noteren de maximale ruimte, dus dat gaat vaak wel ten koste van ruimte voor hardeschijven – maar daar heb je er zoals gezegd zelden meer dan een paar van nodig.

Ook voor de CPU-koeler is meestal aardig wat ruimte. Houd er wel rekening mee dat sommige modellen meer dan 15 cm hoog zijn en dan kom je bij een aantal kasten niet uit. In zo’n geval kan je natuurlijk ook waterkoeling overwegen, veruit de meeste behuizingen in deze test hebben daarvoor ruimte. Dat was een paar jaar geleden wel anders, maar de fabrikanten willen je dolgraag overtuigen een all-in-one waterkoeler te installeren. Niet gek, want dat zijn veelal dezelfde fabrikanten als van de behuizingen. Het nut van waterkoeling blijft vooralsnog beperkt qua koelprestaties, maar het levert wel een betere airflow op en zorgt voor een ‘opgeruimder’ binnenwerk. Of dat je de meerprijs en veelal hogere geluidsproductie waard is, moet je zelf bepalen.

Cooler Master MasterCase 5
Met uitneembare of verplaatsbare hardeschijfkooien kan je een optimale airflow creëren. De Cooler Master MasterCase 5 biedt hiervoor in deze test de meeste mogelijkheden.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*