Windows 10 Anniversary Update review: verjaardag met cadeautjes

Veel verbeteringen in nieuwe grote Windows 10-update

Door


Conclusie

Een jaar na de introductie van Windows 10 later lijkt de belofte van Windows-as-a-Service te worden waargemaakt. Zonder extra kosten krijgen alle gebruikers van Windows 10 een verzameling nieuwe features voor het besturingssysteem. Op sommige punten, zoals bediening met een stylus en de Edge-browser, was dat hard nodig. Bijvoorbeeld de integratie van Bash laat echter ook zien dat we met een ander Microsoft te maken hebben dan enkele jaren geleden.

Net als Windows 10 zelf is de Anniversary Update grotendeels in samenspraak met de community ontwikkeld. Leden van het Windows Insider-programma kregen de afgelopen maanden regelmatig nieuwe builds waar alle features mondjesmaat aan werden toegevoegd. Met de feedback die Microsoft kreeg is duidelijk wat gedaan: veel functionaliteit is uiteindelijk verfijnder geworden dan de oorspronkelijke implementatie.

Zoals de term Windows-as-a-Service al zegt, betekent de Anniversary Update nog lang niet het einde van de ontwikkeling van Windows 10. In de komende jaren zullen er regelmatig nieuwe features en optimalisaties worden toegevoegd, om het OS toekomstgerichter en uiteindelijk natuurlijk beter te maken. Wat ons betreft heeft Microsoft daarmee een veel meer 'anno 2016' model gevonden dan de traditionele grote Windows-releases.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*