6 gaming-toetsenborden round-up: semi-mechanische update

Nieuwe toetsenborden van Ducky, Sharkoon, Speedlink, Steelseries en Tesoro

Door


Inleiding

In maart kon je een uitgebreide review lezen van zestien mechanische toetsenborden. Sinds die tijd zijn er nog een aantal extra borden gearriveerd in ons lab, naast een aantal andere opties die niet mechanisch zijn. We bespreken ze allemaal in dit artikel: de Ducky Shine 5, de Logitech G213 Prodigy, de Sharkoon K30, de Speedlink Ultor, de Steelseries Apex M500 en de Tesoro Gram Spectrum.


Alleen de Steelseries, Ducky, Tesoro en Speedlink zijn voorzien van echte mechanische schakelaars. In de eerste twee gevallen gaat het om Cherry MX-switches, terwijl het nieuwe Tesoro en Speedlink gebruikmaken van Kailhs. Het toetsenbord van Sharkoon maakt gewoon gebruik van rubberdomes, maar dat is gezien de beperkte vraagprijs geen verrassing. Dat geldt ook voor de wat duurdere Logitech G213 Prodigy.

Uiteraard hebben we op alle toetsenborden een tijdje getypt, waarover je op de volgende pagina's onze ervaringen leest. Aan het einde bekijken we of ze waardige concurrenten zijn voor de testwinnaars uit onze vorige review.

Speedlink Ultor Illuminated Mechanical Gaming Keyboard
De Speedlink Ultor is een tenkeyless toetsenbord met Kailh-switches.


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*