Acer Liquid Jade Primo review: langverwachte Windows 10 Mobile-smartphone van Acer vecht tegen de tijd

Lang verwacht, toch gekomen

Door


Inleiding

Je zou het bijna vergeten, maar naast Microsoft mogen ook andere partijen smartphones met Windows 10 Mobile ontwikkelen. Er wordt al ongeveer een jaar over een van die toestellen gesproken, maar nu is de Acer Liquid Jade Primo een feit. Wij hebben hem getest.


Acer Liquid Jade Primo Black

Ruim na de komst van Windows 10 Mobile lijkt er heel voorzichtig weer wat schot te komen in de markt voor smartphones die hierop draaien. Naast de Acer Liquid Jade Primo die we hier bespreken, komt binnenkort ook de HP Elite x3 op de markt. Het lijken met name de zakelijke mogelijkheden van Windows 10 Mobile en dan met name Continuum te zijn die hiervoor hebben gezorgd. Zowel Acer als HP komen met meerdere opties die hierop aansluiten, zoals docks en schermen.

Acer Liquid Jade Primo Black

De Liquid Jade Primo is voor de volgers van de smartphonemarkt meteen te onderscheiden als een smartphone van Acer. Zo is er boven het paneel het kenmerkende ronde speakertje aangebracht en zien we datzelfde terug onderaan op de achterkant. De licht gebogen vormgeving van de achterkant is eveneens typisch voor een Liquid Jade, een serie waarvan we er vorig jaar ook al eens twee bespraken. Dit design zorgt ervoor dat dit 5,5-inch-toestel prettig in de hand ligt. De achterkant is overigens nog wel altijd van plastic, al heeft het de uitstraling van geborsteld aluminium meegekregen. Echt premium voelt het niet aan wat ons betreft, maar hetzelfde kun je zeggen over de Lumia 950 XL die we eerder hebben getest

Acer Liquid Jade Primo Black

Opvallend aan het uiterlijk is verder de zeer prominente camerabobbel achterop, waar een 21 megapixel sensor gekoppeld aan een f/2.2 lens onder schuilgaan. Ernaast is een dual-tone flitser aangebracht. De achterkant is niet verwijderbaar, dus het is ook niet mogelijk om zelf de accu te vervangen. Sim- en microsd-kaart plaats je in de twee laatjes aan de zijkant. Het is daarnaast ook mogelijk om in plaats van een microsd-kaart een tweede sim-kaart te plaatsen. De knoppen zijn onder de twee laatjes aan de rechterkant ondergebracht. Bovenop zit de 3,5mm-aansluiting, onderop een usb type-c-aansluiting. Naar zaken zoals een vingerafdruklezer of een irisscanner zoek je tevergeefs op dit toestel. 

Acer Liquid Jade Primo Black

Acer Liquid Jade Primo Black


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Acer Liquid Jade Primo Black

Windows, 32 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 21 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews

Dossier

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*