20 waterkoelers review: voor het betere koelwerk

De nieuwe modellen halen het niet bij de oude garde

Door


Vergelijking

In onderstaande grafieken vind je de resultaten op onze Socket 2011 simulator met 160W warmteproductie. De draaisnelheid is bij alle koelers zo ingesteld dat de geluidsproductie identiek is, om het resultaat zo vergelijkbaar mogelijk te houden.

In alle gevallen geven blauwe balkjes het resultaat bij 40 dB(A) en rode balkjes het resultaat bij 50 dB(A). Het ontbreken van een balkje geeft aan dat de waterkoeler niet stil genoeg te krijgen is om ze bij die geluidsproductie te testen. Producten waarmee we de 50 dB(A) test niet konen uitvoeren, hebben we niet opgenomen in deze grafiek.

Socket 2011 - 160W
Blauw = 40 dB(A) / Rood = 50 dB(A)

Ook hier zien we dat de NZXT Kraken X61 helemaal bovenaan staat, samen met de Corsair H110i GTX. De Cooler Master Nepton 240M is in deze twee tests de meest efficiënte 240mm waterkoeler, en de NZXT Kraken X41 presteert indrukwekkend voor een 140mm waterkoeler.


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*