20 waterkoelers review: voor het betere koelwerk

De nieuwe modellen halen het niet bij de oude garde

Door


Kort voorgesteld (LC Power, Lepa, Raijintek)

Op deze pagina lees je beschrijvingen van de waterkoelers van LC Power, Lepa en Raijintek.

LC Power

Het op het lagere gedeelte van de markt gerichte merk LC Power participeert in de test met de goedkoopste waterkoelset, namelijk de LC-CC-120-LICO. Dit is een kleine waterkoeler met een 120mm radiator. Net zoals de meeste andere modellen in de test is hij zwart. Er brandt wel een blauwe LED onder het kapje van het enigszins doorzichtige koelblok.

Als een van de weinige waterkoelers in de test kan hij niet overweg met het Socket 1366 platform. Socket 775 wordt ook niet ondersteund, maar alle platforms die sindsdien zijn uitgekomen wel. Alle belangrijke AMD-sockets worden ondersteund.

Gemiddeld kost hij 52 euro, waarmee hij helemaal niet duur is. Er zijn luchtkoelers waar je meer voor moet betalen.

LC Power LC-CC-120-LICO LC Power LC-CC-120-LICO

LC Power LC-CC-120-LICO: Prijzen - Specificaties - Foto's

Lepa

De Lepa Aquachanger 240 is een zwarte waterkoeler met een radiator van 240mm. Het koelblok is een zwart vierkantje met "Lepa" en verschillende patronen erop. Hij biedt goede ondersteuning voor verschillende platformen: hij ondersteunt ze allemaal vanaf 775 en AM2/FM1. 

De prijs is niet al te hoog: gemiddeld betaal je 85 euro voor de Aquachanger 240. 

Lepa Aquachanger 240 Lepa Aquachanger 240

Lepa Aquachanger 240: Prijzen - Specificaties - Foto's

Raijintek

Van Raijintek hebben we twee verschillende Triton-modellen ontvangen, namelijk de Triton 240 en de Triton 280 Green. Zoals de namen aangeven, hebben ze een radiator van respectievelijk 240 en 280 mm. De waterkoelers zijn deels zwart, en deels naar wens aan te passen. Het skelet van de fans is zwart, terwijl de fanbladen wit zijn. De slang is doorzichtig, en bij de Green kan je wel raden welke kleur het gebruikte water heeft. Bij de gewone Triton krijg je echter drie flesjes met de kleuren rood, groen en blauw, die je kan gebruiken om het water naar wens te kleuren.

Beide modellen ondersteunen alle courante sockets en heel wat oudere platforms: zo kan je ze gebruiken met alle Intel-platforms vanaf Socket 775. De ondersteuning voor AMD-platforms is ook aanwezig.

De prijs is gemiddeld 91 euro voor de Raijintek Triton 240mm en 125 euro voor de Triton 280mm Green. 

Raijintek Triton 240mm Raijintek Triton 240mm

Raijintek Triton 240: Prijzen - Specificaties - Foto's

Raijintek Triton 280mm Green Raijintek Triton 280mm Green

Raijintek Triton 280 Green: Prijzen - Specificaties - Foto's


Lees ook deze cpu-koeler artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*