Libratone Zipp en Zipp Mini review: draadloze speakers met een garderobe

Veelzijdige designspeakers

Door


Conclusie

Met de Zipp en Zipp Mini heeft Libratone zonder meer twee opvallende streaming audio speakers op de markt gebracht. Niet alleen vanwege de cilindrische vormgeving, ook de kleurrijke hoesjes vallen duidelijk op. Naast een leuk gezichtje hebben de speakers ook behoorlijk wat in hun mars als het gaat om het afspelen van muziek. Zeker niet alle streaming muziekdiensten worden ondersteund, maar voor het overige ontbreekt het je aan niets. De app is vooralsnog niet de meest gebruiksvriendelijke die we tot nu toe gebruikt hebben bij dit soort apparaten. Met name het feit dat hij de speakers regelmatig niet lijkt te kunnen vinden, is hinderlijk. De capacitieve bedieningsknoppen bovenop werken dan juist wel weer erg prettig.

Qua geluidskwaliteit presteren de Libratone Zipp en Zipp Mini acceptabel voor hun formaat, maar echt gecharmeerd zijn wij er in ieder geval niet van. We missen bij veel van de nummers die we in onze testlijst hebben staan detail. De Zipp Mini klinkt iets te iel wat ons betreft, al kun je dit ook beschaafd noemen, terwijl het laag bij de grote broer te veel overheerst. Daarnaast gaan ze beide niet echt goed om met het flink opschroeven van het volume. Ook al bieden de Zipps veel functionaliteit voor de vraagprijs, de geluidskwaliteit moet doorslaggevend zijn, en die is naar onze mening niet voldoende. Wil je voor cilindrische streaming audio speakers gaan en je vindt gewoon zwart voor een speaker ook prima, dan kun je wat ons betreft beter bij Samsung gaan kijken. 

 Libratone Zipp Mini Turquoise


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*