Libratone Zipp en Zipp Mini review: draadloze speakers met een garderobe

Veelzijdige designspeakers

Door


Inleiding

We hebben op deze pagina's al behoorlijk wat multiroom streaming speakers voorbij zien komen. De Zipp en Zipp Mini van Libratone zijn echter dermate opvallend dat we er eens wat beter naar wilden kijken en uiteraard ook luisteren. Hoe bevallen deze bijzondere speakers?


De Libratone Zipp en Zipp Mini zijn zonder meer opvallende verschijningen. Het zijn allereerst zuiltjes, net zoals de R-lijn van Samsung die we al eens hebben besproken. Daarnaast zijn ze voorzien van een opvallend jasje met een rits, wat betekent dat je dit kunt vervangen door een stofje met een andere kleur. Verder is ook zeker de aanwezigheid van een ingebouwde accu vermeldenswaard. 

Libratone Zipp Mini Turquoise

Qua aansluitingen en mogelijkheden ontlopen de twee modellen elkaar in niets. Achterop (voor zover je daar over kan spreken bij een rond apparaat) zitten van links naar rechts de powerknop, voedingsaansluiting, lijningang voor het aansluiten van apparaten middels 3,5mm-aansluiting en een usb-aansluiting voor afspelen van content van opslagmedia. Via deze aansluiting kun je een aangesloten apparaat ook opladen.

Libratone Zipp Mini Turquoise

Beide modellen zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, waarbij je de gekleurde jasjes ook los aan kunt schaffen. De grote Zipp kost gemiddeld zo'n 260-270 euro, afhankelijk van de kleur die je kiest. De kleinere Zipp Mini moet gemiddeld 199-215 euro opbrengen, wederom afhankelijk van de kleur. Opvallend is dat de grote een winkelprijs heeft die onder de adviesprijs van 299 euro ligt, terwijl de kleine gemiddeld meer kost dan de 199 euro die Libratone er als adviesprijs voor opgeeft. De adviesprijs voor een nieuw jasje is 29 euro.


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*