Corsair Neutron XTi 480GB review

Nieuwe SSD van Corsair getest

Door


Conclusie

De Corsair Neutron XTi 480GB is zeker geen slechte SSD, maar kost wel veel voor wat hij biedt. De prestaties zijn goed, maar niet uitmuntend. Het stroomverbruik onder load is ook best hoog, hoewel hij in idle dan weer een minimaal verbruik heeft. In continutests kan hij langer een hogere snelheid volhouden dan vergelijkbare SSD's, wat hem iets geschikter maakt voor professioneel gebruik.

Corsair Neutron XTi 480GB

Tegelijkertijd kost hij met een gemiddelde prijs van 208 euro behoorlijk veel voor een SSD van 480GB. De Sandisk Ultra II 480GB en Samsung 750 Evo 500GB kosten gemiddeld 144 euro, maar bieden dezelfde of betere prestaties. Dit zijn dan wel TLC-schijven, maar tenzij je de langere levensduur van MLC echt nodig hebt, kan je net zo goed TLC nemen. Qua features springt de Corsair er ook niet echt uit: hij mist bijvoorbeeld de encryptiemogelijkheid die de Samsung wel heeft. Het idle stroomverbruik is netjes laag, maar onder belasting verbruikt hij dan weer erg veel - wat hem ook niet een duidelijke keuze maakt voor laptops.

Voor professioneel gebruik heeft de Corsair Neutron XTi nog enige meerwaarde, maar voor dagelijks gebruik is hij in onze ogen te duur voor wat hij biedt.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair Neutron XTi 480GB

SSD, 480 GB, Serial ATA 600, Phison PS3110, 560 MB/s, 540 MB/s, 2.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*