Microsoft Wireless Display Adapter v2 review: draadloos tweede scherm

Lijkt een Chromecast-concurrent, maar schijn bedriegt

Door


Conclusie

Wie de Wireless Display Adapter van Microsoft zag als alternatief voor de Google Chromecast, komt bedrogen uit. Voor het streamen van media is de gebruiksvriendelijkheid veel lager, net als de kwaliteit. Het apparaat werkt in z'n geheel niet met iOS-apparaten, terwijl je in Android alleen het scherm kunt mirroren. Leuk voor een demo van een app als je ontwikkelaar bent, maar voor consumenten biedt het weinig meerwaarde.

In Windows biedt de adapter veel meer functionaliteit. Het is een handige oplossing voor bijvoorbeeld het geven van een PowerPoint-presentatie. Doordat je draadloos aangesloten televisie of monitor als tweede scherm functioneert, kun je gewoon de presentatorweergave gebruiken op het scherm van je laptop en de presentatie zelf weergeven via de Wireless Display Adapter.

Voor andere desktoptaken is het apparaatje minder geschikt. Zo is de resolutie beperkt tot Full HD bij 30 Hz, waardoor de beeldweergave simpelweg niet vloeiend is. Door de aanwezige lag is gaming sowieso uitgesloten. Geef je geregeld een presentatie, dan is de Microsoft Wireless Display Adapter een prima alternatief voor een meterslange HDMI-kabel. Reguliere consumenten zullen echter veel meer hebben aan bijvoorbeeld een Chromecast.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Microsoft Wireless Display Adapter V2 (Miracast)

0 GB, HDMI, 802.11n

Specificaties Prijzen

54,90 €

gem. 59,99 €
12 shops, 7x voorraad

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*