Groupon Windows 10 Pro voor 22,22 euro: werkt dat?

Windows voor een schijntje getest

Door


Conclusie

Het is vreemd dat Windows-versies voor deze lage prijzen over de toonbank gaan. De herkomst van de keys is onduidelijk en het lijkt er sterk op dat dit via een achterdeur op de markt komt. Er doen verschillende verhalen in de ronde over hoe deze keys beschikbaar komen. Een daarvan is dat deze sleutels uit Azië komen.

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit NL

Aan de andere kant lijkt deze aanbieding gewoon te werken en kun je dus voor een relatief laag bedrag over het nieuwste besturingssysteem van Microsoft beschikken. Vermoedelijk zit Microsoft hier behoorlijk mee in zijn maag, want het maakt het voor haar partners vrijwel onmogelijk om de software voor de gewone marktprijzen te verkopen.

Uiteraard hebben we ook bij Microsoft gevraagd wat ze vinden van deze deal. Woordvoerder Julie de Widt-Bakker reageert: We zijn ons bewust dat Windows 10 licenties onder geadviseerde prijs worden verkocht. Het is vrij aan resellers om de prijs van een licentie te bepalen. Maar wij onderzoeken continu de oorsprong van licenties om er zeker van te zijn dat de licenties op een correcte manier worden verhandeld."

In het kort: als een winkelier ervoor kiest om een lagere prijs voor de producten te vragen, dan is dat aan de winkelier.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*