Corsair Carbide Air 740 review: grotere luchttunnel

Maar is groter ook beter?

Door


Conclusie

Net als de Carbide Air 540 is de nieuwe telg hoofdzakelijk gericht op koeling. Bij een wat lagere geluidsproductie weet de Air 740 beter te koelen dan de bestaande variant. Het luchttunnelprincipe bewijst andermaal zijn potentie als het gaat om pure koelkracht. Maakt de geluidsproductie van een kast je weinig uit en ga je een dik systeem bouwen met veel energieverslinders erin, dan is het een goede optie.

Als je 160 euro uitgeeft aan een behuizing, dan mag je wat ons betreft wat verwachten. Corsair maakt dat helaas niet helemaal waar. Zo zijn niet alle meshroosters voorzien van stoffilters. We kennen kasten van de helft van de prijs waarbij dat wel het geval is, dus dat hadden we zeker mogen verwachten. Hoewel je in deze behuizing waarschijnlijk geen goedkoop moederbord met een tekort aan fanconnectors zult monteren, was een fancontroller ook een leuke extra geweest, zeker aangezien de fans op vol vermogen behoorlijk luidruchtig zijn.

Laten we echter niet vergeten dat er genoeg positieve punten zijn. Het scharniersysteem voor het zijpaneel kan ons bekoren en meer ruimte voor waterkoeling en grote luchtkoelers had je je waarschijnlijk niet kunnen wensen. We zijn benieuwd naar de VR-add-on die nog uit moet komen, maar ook zonder die uitbreiding heeft het totaalplaatje van de Corsair Carbide Air 740 ons overtuigd - al wil je er misschien wel gelijk een headset bij.


Corsair Carbide Air 740


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair Carbide Air 740

Cube, ATX, Zwart, Venster, 3 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

139,90 €

gem. 146,99 €
6 shops, 4x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*