Corsair Void Surround Hybrid review: headset met 3,5mm én USB

Concurrentie voor de populaire HyperX Cloud?

Door


Surround en CUE

Het belangrijkste accessoire dat je bij de Void Surround Hybrid krijgt, is de USB-adapter. Daarop prijkt een Dolby-logo, dat verwijst naar de ondersteuning voor Dolby Headphone. Deze technologie verwerkt het surroundgeluid van films en games, waardoor het ruimtelijk kan worden afgespeeld via de twee 50mm-drivers in de oorschelpen.

Corsair Gaming Void Hybrid Surround Red

Als je de Void via USB aansluit op je PC, kun je bovendien gebruikmaken van de Corsair Utility Engine, kortweg CUE. Daarin kun je profielen aanmaken voor de settings van je hoofdtelefoon. Binnen elk profiel kun je vijf equalizer-settings creëren, waarvoor standaard al een aantal voorbeelden aanwezig zijn. In de standaard 'pure' modus zou de frequentiecurve vlak moeten zijn, terwijl er ook modi zijn voor gaming, filmgeluid en voice-chatten. In de geavanceerde modus kun je je eigen curves aanmaken.

De laatste optie in de CUE-software is het instellen van zowel het microfoonvolume als de mate waarin je jezelf terughoort. Via de knop op de zijkant van de headset kun je de microfoon ook handmatig uitschakelen. Als je de microfoon niet gebruikt, kun je die natuurlijk naar boven wegdraaien.


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*