Apple iPhone 7 Plus review: onopvallende update...op het eerste gezicht

Het gaat om de details

Door


Conclusie

De iPhone 7 Plus is een op veel vlakken uitmuntende smartphone. Samen met de Samsung Galaxy S7 staat dit toestel op het bovenste treetje als het gaat om camerakwaliteit. Daarnaast is de accuduur heel erg goed en heeft Apple heel veel werk gemaakt van het paneel, zonder twijfel het beste lcd-paneel dat wij tot nu toe hebben gezien in een smartphone. De stereospeakers zijn eveneens van een uitstekende kwaliteit en als het gaat om rekenkracht kent de iPhone 7 Plus zijn gelijke niet. Het ontbreken van de 3,5mm-aansluiting zal voor veel mensen wellicht te overzien zijn, wij vinden het op dit moment een te grote stap, waarvoor het lastig is om een steekhoudend argument te bedenken. Daarnaast wordt het wat ons betreft tijd om te proberen het algehele formaat van de iPhone wat handzamer te maken. Met uitzondering van deze twee zaken, is de iPhone 7 Plus zonder twijfel een van de beste toestellen van dit moment, zo niet het beste. We laten het besturingssysteem hier overigens buiten de beoordeling, omdat dat voor het leeuwendeel een persoonlijke kwestie is.

Apple iPhone 7 Plus 256GB Gold

Heb je op dit moment een iPhone 6 Plus, dan is de upgrade het overwegen zeker waard, omdat je toch een significant krachtiger toestel krijgt met een beduidend betere camera. Uiteraard gelden voor dit advies ook de hierboven aangegeven bedenkingen bij de keuzes die hebben geleid tot de iPhone 7 Plus. Vanaf een 6s Plus vinden we het niet echt nodig. Dat toestel kan nog makkelijk een jaartje mee. Ben je os-agnostisch, dan is de Samsung Galaxy S7 Edge eigenlijk de enige serieuze concurrent van de iPhone 7 Plus als het gaat om het totaalplaatje. Technisch is de iPhone 7 Plus in het algemeen superieur, met een snellere soc en een paneel met kleurbeheer (al zal het amoled-paneel van Samsung voor veel mensen juist weer een pluspunt zijn), op veel andere vlakken ontlopen de twee elkaar weinig tot niets. De Samsung is op sommige vlakken wat ons betreft beter. Hij heeft in bepaalde situaties een betere camera, heeft wel nog gewoon een 3,5mm-aansluiting en ligt veel lekkerder in de hand. 


Dossier

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*