Apple iPhone 7 Plus review: onopvallende update...op het eerste gezicht

Het gaat om de details

Door


Inleiding

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Apple vorige maand de doeken van de nieuwste lijn iPhones gehaald heeft. We hebben de iPhone 7 Plus inmiddels enkele weken grondig kunnen testen en doen in deze review verslag van onze bevindingen.


Zoals vrijwel ieder jaar het geval is bij de introductie van een nieuwe iPhone, was er ook dit jaar weer niet veel nieuws te melden tijdens de presentatie over de iPhone 7 en 7 Plus. Alles was voordien al gelekt. Gezien de doorgaans strakke regie van Apple zou het ons verbazen als al deze lekken ook daadwerkelijk onbewust zijn overigens, maar dat terzijde.

Hoe dan ook, sinds enkele weken kun je in Nederland de uiterlijk veel op de vorige generatie lijkende iPhone 7 en 7 Plus kopen. De toestellen komen zoals al enkele jaren gebruikelijk weer in twee formaten uit, 4,7 inch en 5,5 inch, waarbij de grootste net wat geavanceerder is dan de kleinere. Gelukkig is optische beeldstabilisatie nu wel gewoon van de partij bij de gewone iPhone 7, dat was de vorige twee generaties toch wel een duidelijk gemis. De iPhone 7 Plus heeft dit jaar nog altijd een hogere resolutie dan zijn kleinere broer, een tweede camera achterop waarmee 2x optische zoom gerealiseerd kan worden en 1 GB meer werkgeheugen (3 GB vs 2 GB).

Apple iPhone 7 Plus 256GB Gold

Apple heeft er bij eindelijk voor gekozen om de 16GB-variant van haar toestellen met pensioen te sturen. Het instapmodel heeft nu 32 GB als opslagcapaciteit. Dit is overigens wel ten koste gegaan van het 64GB-model. De volgende in de rij heeft nu 128 GB en er is er eentje bijgekomen met liefst 256 GB opslag aan boord. De prijzen voor de verschillende modellen van de nieuwste generatie iPhone zijn als volgt: 769/879/989 euro voor respectievelijk de 32/128/256 GB-varianten van de iPhone 7 en 909/1019/1129 euro voor respectievelijk de 32/128/256 GB-varianten van de iPhone 7 Plus. 

Zoals eerder aangegeven zijn wij aan de slag gegaan met een exemplaar van de iPhone 7 Plus, aangezien die technisch het interessantst is.


Dossier

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*