Cooler Master MasterCase Pro 3 review: kleiner en flexibeler

Micro-ATX versie borduurt verder op concept van grote broer

Door


Inleiding

Cooler Master zette met de MasterCase 5 vorig jaar een nieuwe lijn in, die het dit jaar voortzet met de MasterCase 3 serie. Deze micro-ATX varianten zijn in essentie gebaseerd op hetzelfde concept, maar bieden wel enige verfijningen en verbeteringen ten opzichte van de eerste ATX-varianten. Na een eerdere preview op Computex bekeken we nu de MasterCase Pro 3 uitvoerig en testten deze uiteraard op zijn vermogen warmte af te voeren en de geluidsproductie die daarmee gepaard gaat.


Het concept achter de MasterCase-lijn mag inmiddels bekend geacht worden: behuizingen met een hoge mate van modulariteit, waarbij Cooler Masters eigen FreeForm bevestigingssysteem een belangrijke rol speelt. Hieraan kunnen hardeschijfkooien, casefans en waterkoelelementen worden opgehangen. 

Cooler Master MasterCase Pro 3

De MasterCase 3 modellen zijn de micro-ATX tegenhangers van de ATX-familie in de 5-lijn. Ze zijn verder op het eerste gezicht identiek en ook in drie varianten te koop: 'kaal' (MasterCase 3), 'airflow' (MasterCase Pro 3) en 'luxe' (MasterCase Maker 3). Op dit moment treffen we echter alleen de Pro 3 aan in onze Prijsvergelijker - of de op Computex aangekondigde andere uitvoeringen nog op de markt gaan komen, is even afwachten. 

De MasterCase Pro 3 is op moment van schrijven te koop vanaf iets meer dan 90 euro, maar gemiddeld betaal je er ongeveer een tientje meer voor. Daarmee is het duidelijk een luxere µATX-kast. Hij is wel duidelijk goedkoper dan de ATX-tegenhanger, want daarvoor tel je momenteel minimaal 121 euro neer, maar mag je bij de meeste winkels eerder op 150 euro of meer rekenen.

In de vergelijking

Traditiegetrouw zetten we de modellen waarmee we het onderwerp van dit artikel gaan vergelijken even langs de virtuele meetlat - en dan is direct te zien dat de MasterCase Pro 3 voor een micro-ATX behuizing flink uit de kluiten gewassen is. We vergelijken met overwegend wat duurdere modellen, in dezelfde prijsklasse als de Pro 3, maar omdat we relatief weinig luxe µATX-behuizingen zien, zijn er ook nog wat goedkopere exemplaren in de test toegevoegd. Als het goed is, weet de MasterCase Pro 3 zich daar in elk geval positief van te onderscheiden.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Cooler Master MasterCase Pro 3

Tower, Micro ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

89,90 €

gem. 95,20 €
8 shops, 4x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*