HP Omen 27 review: gaming monitor volgens HP

Fraai design en prima testresultaten, met één misser

Door


Conclusie

Tijd om de balans op te maken: wat vinden we van de HP Omen 27 gaming monitor? Op papier biedt hij in elk geval alles wat de fanatieke gamer zoekt: een mooie combinatie van resolutie en verversingsfrequentie (2560x1440 op 144 of zelfs 165 Hz), een snel tn-paneel en een G-sync scaler die aansluit op de op dit moment populairste videokaarten. 

Qua constructie hebben we niets te klagen, de Omen 27 staat als een huis en heeft een doordacht, subtiel design. De ene gamer wil liever iets exotisch met veel rgb, de andere heeft liever een strak uiterlijk en een minimum aan fratsen. De Omen 27 valt duidelijk in de laatste categorie, al schiet HP bij de bediening wel wat te ver door met die soberheid.

De testresultaten van de Omen 27 zijn overwegend gewoon goed, waarbij de kleurweergave in het bijzonder vermelding verdient. De responstijden zijn vlot, al hadden we net wat minder snelheid ten faveure van minder overshoot geprefereerd - het is echter geen wereld van verschil met de concurrentie. Als we kijken naar de prijs van de Omen 27, dan is die met gemiddeld zo'n 750 euro stevig, maar in vergelijking met andere courante 27-inch wqhd-monitoren met G-sync valt het mee. De Dell S2716DG is wel wat goedkoper, maar heeft erg veel overshoot. De Acer XB271HU met tn-paneel hebben we niet getest, de versie met ips-technologie is echter vergelijkbaar geprijsd met deze Omen. Hoewel de kijkhoeken van de Acer natuurlijk beter zijn, is het verder een vergelijking waarin HP zich met dit model goed staande kan houden.

De voornaamste kanttekening die we hebben bij de HP Omen 27 is de zwartwaarde, die is echt erg hoog, wat ervoor zorgt dat zwart er eerder als donkergrijs uitziet. Het contrast is daardoor niet optimaal en zeker in donkere omgevingen is het gewoon storend. Het is ook jammer, omdat er met de uniformiteit oftewel de gelijkmatigheid van de verlichting weinig mis is. Als de gemiddelde prijs van dit scherm 600 euro was geweest, hadden we het door de vingers gezien en het genoteerd als iets om rekening mee te houden bij een verder prima product, maar de Omen 27 is te duur om zich zo'n minpunt te kunnen permitteren. Hoewel we verder vooral positief zijn over deze gaming monitor, blijven de awards dan ook in de kast.

Dat gezegd hebbende laat HP wat ons betreft wel zien dat het met Omen een concept met potentie in huis heeft, dat naar onze mening een mooi alternatief kan vorm en voor gamers die hun monitoren wat minder uitbundig willen zien dan wat merken als Acer, AOC en Asus momenteel bieden. We zijn dan ook benieuwd naar wat dit merk ons in de toekomst gaat brengen.

HP Omen 27


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

HP Omen 27

27 inch, 2560x1440, 109 ppi, TN, Nvidia G-Sync, 165 Hz, HDMI, DisplayPort, 1 ms, 350 cd/m², 1000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

576,28 €

gem. 587,98 €
4 shops, 3x voorraad

Dossier

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*