Nvidia GeForce GTX 1050 Ti review: low-end Pascal

De laatste Pascal GPU getest

Door


Conclusie

De Nvidia GeForce GTX 1050 Ti is net zoals de andere kaarten in de Pascal-serie een stap richting betere prestaties en efficiëntie. Terwijl zijn TDP lager is, weet hij wel betere prestaties te halen dan de GTX 950 en zelfs de GTX 960. Het low-end segment lijkt misschien minder spannend omdat de behaalde prestaties al jaren eerder mogelijk waren, maar toch is het altijd leuk om te zien wat voor prestaties er nu mogelijk zijn voor een veel lagere prijs en stroomverbruik (en dus warmteproductie). 

Vergeleken met de RX 470 presteert hij minder goed, maar is hij wel goedkoper en een stuk zuiniger. Hoe sterk dit laatste punt is, hangt heel erg af van de wijze waarop je de videokaart wilt gebruiken. Iemand die niet veel gamet (en daarom niet per se de snelste kaart hoeft) zal waarschijnlijk meer hebben aan betere prestaties dan aan een lager stroomverbruik. Het prijsverschil is echter significant en minder makkelijk te overzien, zeker in dit segment. De onderliggende chip van de RX 470 is een stuk groter en het is vanzelfsprekend dat AMD hier meer voor zou vragen.

Op dit moment betaal je vele tientjes meer voor een RX 470 dan voor dezelfde variant van de GTX 1050 Ti, wat niet automatisch wordt gerechtvaardigd door de betere prestaties. Gemiddeld is het prestatieverschil 20%, hoewel dit afhankelijk van het spel heel erg kan oplopen. Hier en daar zorgt dit er zelfs voor dat je 60 fps haalt, zoals in Battlefield 4 op Ultra HD Medium. Niettemin mag de RX 470 zeker nog wel wat in prijs zakken om duidelijk de betere keuze te zijn dan de GTX 1050 Ti. Wellicht dat de langzamere RX 470 SE een betere koop zal zijn, maar dat moeten we te zijner tijd gaan bekijken.

Tot slot stelt de MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X niet teleur. Net zoals de andere Gaming X kaarten koelt hij goed en is hij fluisterstil. Zelfs onder load blijkt hij onhoorbaar stil te zijn. Voordat we awards uitdelen willen we het liefst vergelijkingsmateriaal hebben, maar deze Gaming X is in ieder geval een uitstekende kaart.


In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X 4GB

Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, 1354 MHz, 4096 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

171,90 €

gem. 196,00 €
10 shops, 7x voorraad

Nvidia GeForce GTX 1050 Ti

GP107, 768 cores, 1290 MHz, 4096 MB, 128 bit, DirectX 12 fl 12_1, PCI-Express 3.0 x16

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze 3d-chip artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*