10 ergonomische toetsenborden review: verantwoord typen

Een duik in de afwisselende wereld van de ergonomische toetsenborden

Door


Bakker Elkhuizen M-Board 870 en S-Board 840

Van Bakker Elkhuizen, een bedrijf dat ergonomische producten ontwikkelt en distribueert, ontvingen we de M-Board 870 (86 euro) en S-Board 840 (69 euro). De M-Board is gericht op mobiel gebruik en maakt verbinding met een computer of tablet middels Bluetooth. Je kunt dit apparaat op maximaal acht verschillende apparaten aansluiten. De S-Board is juist gericht op desktopgebruik. Beide zijn zo compact mogelijk gemaakt, wat dus veel ruimte overlaat voor het gebruik van een muis. De chiclet-toetsen van de M-Board zijn breed, maar liggen ook relatief dicht op elkaar, terwijl dat bij de S-Board juist andersom is. Dat laatste vinden wij fijner. Hoewel beide beschikken over scissor-switches, voelen die van de S-Board net wat robuuster en dieper aan. De aanslag is ook beduidend zwaarder.

Bakker Elkhuizen M-Board 870 US
Bakker Elkhuizen M-Board 870

De S-Board is op meerdere vlakken een erg fijn toetsenbord, want ondanks de compacte vormgeving is er nog ruimte gevonden voor allerlei extra toetsen die toetscombinaties overbodig maken. Een toetscombinatie is in de regel ergonomisch niet enorm gunstig. Vandaar dat er bovenaan een rijtje toetsen met achtereenvolgens Open, Save, Print, Cut, Copy en Paste is aangebracht. Rechts zitten zelfs nog mediatoetsen en nog enkele shortcuts. Voor beide toetsenborden geldt dat de pijltjestoetsen netjes gescheiden zijn van de rest van de toetsen, waardoor je die eenvoudig blind kunt vinden.

Bakker Elkhuizen S-Board 840 (US)
Bakker Elkhuizen S-Board 840


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*