Epson EH-TW9300W home cinema projector review: Tussen 2K en 4K

Nieuwe home cinema projector biedt hoge beeldkwaliteit en scherpte

Door


Conclusie

Epson's EH-TW9300W is een fraaie projector die (bijna) 4K beeldscherpte biedt voor een prijs die beduidend lager ligt dan echte 4K-modellen. Epson's pixel shifting technologie werkt bijzonder goed, en bij videobeelden zal het voor de meeste mensen lastig zijn om het verschil in beeldscherpte met een native 4K projector waar te nemen. De TW9300W beschikt daarnaast over een uitstekende gemotoriseerde lens met een groot zoom- en shiftbereik en de mogelijkheid om meerdere lensinstellingen als presets op te slaan. Vooral voor gebruikers die met een constant height-scherm werken is dat een groot voordeel. 

Over de grijs- en kleurweergave van de projector zijn we ook positief. Bij gebruik van de juiste beeldinstellingen levert de projector een prachtig plaatje, dat indien gewenst nog tot in detail gefinetuned kan worden. 

Over de HDR-weergave van de projector zijn we minder te spreken. Ten eerste is het op basis van onze ervaring allerminst zeker dat een aangesloten HDR-bron ook daadwerkelijk een HDR-signaal naar de projector kan sturen. Waar dit precies aan ligt is ons niet geheel duidelijk, maar mogelijk heeft het te maken met beperkingen van de hdmi-chip in de projector. Daar komt bij dat het HDR-effect bij consumentenprojectoren, en dus ook bij dit model van Epson, door de relatief lage lichtopbrengst sowieso beperkt is, waardoor HDR veel minder impact heeft dan bij televisies. De projector is overigens wel in staat om het grotere kleurbereik van HDR-signalen correct weer te geven, op dat punt is er dus wel degelijk meerwaarde.

Onder de streep is de Epson EH-TW9300W gewoon een uitstekende projector. De gemiddelde winkelprijs van 3500 euro is fors, maar de reguliere TW9300 die het moet stellen zonder draadloze hdmi-zender, biedt dezelfde functionaliteit en beeldkwaliteit en is met een prijs van 3000 euro een wat betaalbaarder alternatief. De problemen met betrekking tot de (HDR) signaalcompatibiliteit maken echter wat we de TW9300W net niet bekronen met een award.

Epson EH-TW9300W


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Epson EH-TW9300W

2500 lm, 1920x1080, 1000000 : 1, LCD

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze projector artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*