Intel 600p 512GB review: goedkope PCIe SSD

PCI-Express prijsdoorbraak?

Door


AS SSD

AS SSD werkt met oncomprimeerbare data. Net als bij onze Iometer-tests hebben SSD's met een SandForce-controller hier dus geen voordeel van de ingebouwde compressietrucjes.

AS SSD doet zowel lees- als schrijftests. Eerst wordt er getest met datablokken van 4 kB, met één instructie tegelijkertijd en daarna met 4 kB datablokken met 64 gelijktijdige instructies. Ten slotte wordt ook een sequentiële lees- en schrijftest uitgevoerd, die een maat geeft voor het werken met zeer grote bestanden. Op basis van alle tests bepaalt AS SSD ook een totaalscore. Hoewel de tests grotendeels dubbelop zijn met de Iometer tests, draaien we AS SSD omdat je deze benchmark zelf ook eenvoudig kunt draaien om zo een vergelijking te maken met je eigen SSD.

De scores van de Intel 600p lijkt aan de lage kant van de PCI-Express SSD's te zijn, maar deze zijn enigszins misleidend: hoewel hij bijvoorbeeld een hogere score haalt dan de 960 Pro 512GB, is de sequentiële schrijfsnelheid dramatisch. Dit resultaat weegt echter minder zwaar mee in de totale score, waardoor deze alsnog respectabel lijkt. Op de volgende pagina zie je de precieze resultaten van de verschillende tests. 


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*