Corsair Crystal 570X RGB review: volledige transparantie

Echte showcase heeft meer in de mars dan een fraai uiterlijk

Door


Conclusie

Wie bang was dat Corsair was ingedut in de kastenmarkt, kan wat ons betreft opgelucht ademhalen. De Crystal Series 570X is een frisse wind in het eigen assortiment én in de hele markt. Qua design is er geen enkele kast die wij kennen, die er ook maar enigszins op lijkt. Smaken gaan verschillen en we kunnen ons voorstellen dat niet iedereen als een blok valt voor het gedurfde ontwerp met vier glazen panelen, maar gelukkig heeft de 570X meer dan uiterlijk alleen om zich mee te onderscheiden.

De koelprestaties zijn namelijk van ongekend hoog niveau, zelfs voor de niet geringe hoogte waar Corsair zelf met diverse andere kasten de lat al op had gelegd. De configuratie met drie 12 cm fans die ongehinderd door een vrijwel leeg binnenwerk kunnen blazen, is overduidelijk effectief. 

Qua inbouwruimte is de 570X een middenmoter - voor opslag kom je er wat karig vanaf, maar eerlijk is eerlijk: met twee 3,5" disks (oftewel maximaal 2x 10TB op dit moment) en twee 2,5" exemplaren (nog altijd maximaal 2x 2TB als je het houdt bij ssd's) kunnen de meeste mensen uitstekend uit de voeten. Dan hebben we het nog niet gehad over het feit dat een modern systeem vermoedelijk nog opslag op het moederbord heeft in de vorm van een M.2 module. 

De afwerking is van het bekende hoge niveau dat we van Corsair gewend zijn, waarbij we de kabelgoot op de achterzijde nog wel apart willen vermelden - met het glas aan die kant is wat extra aandacht voor kabelmanagement geen overbodige luxe. 

Resteert de prijs. 200 euro is even slikken, maar er zijn zeker meer behuizingen in dit segment - zoals de hier nog onlangs besproken In Win 509. Ook de Phanteks Enthoo Evolv ATX met aan twee kanten gehard glas kost zo'n 190 euro. Corsair levert voor dit bedrag een set uitstekende fans mee, waar je los al zo'n 60 euro aan kwijt zou zijn. Wat ons betreft is de 570X dus niet te duur. Zoek je een echte showcase waarin je je systeem piekfijn wilt uitlichten, dan moet deze behuizing eigenlijk wel op je shortlist staan. Wij belonen hem dan ook met een Excellent Choice Award.

Corsair Crystal Series 570X


Corsair Crystal Series 570X


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair Crystal Series 570X

Tower, ATX, Zwart, Venster, 3 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

179,00 €

gem. 191,55 €
13 shops, 6x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*