Corsair Carbide 270R review: S340 concurrent

Weinig eigen inbreng doet niets af aan prima functionaliteit en prestaties

Door


Conclusie

De tweede kastintroductie van Corsair van vandaag laat ons wat minder warmlopen dan de eerste. De Carbide 270R is niet duur, voldoende degelijk en zonder meer een prima optie als je rond de 60 à 70 euro wat zoekt. Hij koelt in zijn prijsklasse uitstekend en de geluidsproductie is acceptabel, zij het niet zo stil als je wellicht zou wensen.

Qua afwerking hadden we Corsair graag wat meer stappen zien zetten, zowel intern als extern. Het weglaten van een stoffilter aan de bovenzijde terwijl daar wel een grote grille aanwezig is vinden we tegenwoordig eigenlijk niet meer acceptabel. Zeker niet van een partij die zo groot kan inkopen als Corsair. De indruk ontstaat dat de 270R vooral een 'cost down' is van de sinds introductie fors in prijs gestegen 300R. Natuurlijk is hij helemaal bij de tijd qua inbouwmogelijkheden voor waterkoeling en in die context kunnen we ook accepteren dat er minder ruimte is voor opslag, maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat je minder waar voor je geld krijgt dan Corsair in het verleden en bij andere modellen heeft geboden.

Vergelijken we de 270R met de S340 van NZXT, dan doet hij het op papier beter, met meer ruimte voor waterkoeling en casefans en meer ruimte voor een grote luchtkoeler. Ook kijkend naar de testresultaten steekt hij die kast de loef af, met vergelijkbare of betere koelprestaties en vergelijkbare geluidsproductie. Qua prijs zal hij de concurrentie ook aankunnen. Toch is het lastig om de 270R niet als een 'me too' product te zien. Het ontwerp van de S340 lijkt net wat meer doordacht - bijvoorbeeld kijkend naar de grootte van het venster - en het heeft wat meer eigen 'smoel' dan de 270R. Echter, we wegen dat niet mee in ons eindoordeel. Daarvoor kijken we puur naar onze testgegevens en de mogelijkheden van het product. En daarop valt, zeker in deze prijsklasse, weinig af te dingen. Wat ons betreft is de keuze voor een kast rond de 70 euro met de 270R er dus nog wat lastiger op geworden, en is een Great Value award op zijn plaats.

Corsair Carbide 270R window


Corsair Carbide 270R


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair Carbide 270R window

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

55,90 €

gem. 67,99 €
11 shops, 6x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*