Nvidia GeForce GTX 1060 3GB en 6GB review: 8 modellen getest

Wie levert de beste GeForce GTX 1060?

Door


Inleiding

Deze zomer introduceerde Nvidia de GeForce GTX 1060. In eerste instantie werd er een model met 6 GB VRAM op de markt gebracht, later volgde een variant met de helft aan videogeheugen. Maar welke GTX 1060 moet je kopen? Wij testten acht verschillende modellen van ASUS, EVGA, Gigabyte, Inno3D, MSI en Palit. Alle benchmarks vind je in deze review!


AMD en Nvidia brachten enkele maanden geleden hun nieuwe generatie videokaarten uit met een procedé van respectievelijk 14 en 16 nm. De topmodellen zijn in een zekere zin het meest interessant, omdat er daar sprake is van een niet eerder geëvenaard prestatieniveau. Niettemin kopen de meeste mensen producten in het mid-range segment, waar er ook sprake is van een behoorlijke snelheidsboost. Hierdoor wordt een hoger prestatieniveau mogelijk gemaakt voor een lager bedrag. Ook is het stroomverbruik lager en profiteer je van de nieuwe features die zijn geïmplementeerd, waarover later meer.

De kaarten die we in deze test bespreken zijn voornamelijk bedoeld voor gamen in Full HD en/of WQHD op medium-instellingen. Daarnaast moeten ze de minimale prestaties leveren die je nodig hebt om een VR-headset te draaien. Kortom, je kunt er prima op gamen, zonder dat je er te veel geld aan hoeft te besteden.

ASUS GeForce GTX 1060 Strix OC 6GBEVGA GeForce GTX 1060 FTW+ 6GBGigabyte GeForce GTX 1060 G1 Gaming 6GBInno3D GeForce GTX 1060 Gaming OC 6GB

EVGA GeForce GTX 1060 SC 6GBMSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6GBPalit GeForce GTX 1060 Super JetStream 6GB

In dit artikel vergelijken we de GeForce GTX 1060's van verschillende fabrikanten met elkaar met een beperkt aantal games. Wil je alle ins en outs over de GPU zelf weten? Check dan onze GeForce GTX 1060 6GB review en GeForce GTX 1060 3GB review.


Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*