19 24-inch full hd monitoren review: betaalbaar beeld

Ook voor een bescheiden prijs is er voor elk wat wils

Door


Kijkhoeken

Voor de kijkhoeken geven we hier de resultaten links, rechts, boven en onder in procenten weer en dan alleen de resterende helderheid en de kleurafwijking. Wil je ook de standaaarddeviatie weten, dan vind je die op de productpagina's. Daar kan je ook per monitor een schermafdruk vinden van de kleurafwijking bij wit.

De Asus BE249QLB onderscheidt zich positief met de horizontale kijkhoeken, qua grote hoeveelheid resterende helderheid en kleine kleurafwijking. Boven en onder doet hij het wat minder, zij het nog altijd erg goed. Gemiddeld genomen is de LG 24MP88HM-S hier de beste. De Samsung C24F390FHU en de Benq GW2470H vallen ook op met goede resultaten. De Samsung S24F350FH valt juist tegen in dit opzicht en ook de Acer K242HQLC scoort magertjes.

Goed te zien is bij de kijkhoekmetingen van boven en onder dat 'ips' geen garantie is voor goede kijkhoeken - er zijn grote verschillen. Monitoren met een tn-paneel doen het hier wel duidelijk het minst goed, maar je doet er goed aan je niet blind te staren op de paneeltechniek, want ips alleen zegt niet alles.

Kijkhoekmetingen links

Kijkhoekmetingen rechts

Kijkhoekmetingen boven

Kijkhoekmetingen onder

 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*