19 24-inch full hd monitoren review: betaalbaar beeld

Ook voor een bescheiden prijs is er voor elk wat wils

Door


Energieverbruik

Het energieverbruik van alle modellen loopt niet enorm veel uit elkaar. Het verschil tussen het zuinigste en het minst zuinige model is pakweg 7 watt. Op jaarbasis bij continu gebruik heb je het dan over 14 euro. 

Dat geldt ook bij de resultaten bij een helderheid van 150 cd/m², maar dan verandert de rangorde wel. Logisch, want sommige schermen kunnen een stuk helderder afstralen en verbruiken dan ook meer stroom. Wanneer we het speelveld gelijktrekken door ze alle op dezelfde helderheid af te stemmen, krijgen we een beter idee van welke modellen nu echt zuinig zijn. De Asus BE249QLB blijft wel bovenaan staan, maar de Samsung C24F390FHU stijgt een flink aantal posities. Ook Iiyama's G-Master GE2488HS-B2 doet het erg goed, evenals LG's 24MP88HM-S.

Alle modellen voldoen aan de Europese normen voor stand-by en uitstand, maar het blijft opmerkelijk hoeveel schermen een heel licht sluipverbruik blijven noteren in 'uit'-stand. 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*