19 24-inch full hd monitoren review: betaalbaar beeld

Ook voor een bescheiden prijs is er voor elk wat wils

Door


Conclusie

Ook met een bescheiden budget kan je met een prima beeldscherm thuiskomen. Wel moet je rekening houden met een compromis: óf een snel paneel, óf een kleurecht exemplaar, óf een ergonomisch ontwerp, en ga zo maar door.

Kijken we puur naar de prijs, dan is de Benq GW2470H niet alleen de goedkoopste, maar ook gewoon een prima koop. Een Great Value award is zeker op zijn plaats. Iiyama levert met de G-Master GE2488HS-B2 het beste model voor gaming, dat bovendien alleszins betaalbaar is, ook goed voor een Great Value award. Die is er ook voor de Samsung S24F350FH, de voordelige keuze voor wie een kleurechte monitor zoekt. De kijkhoeken houden niet over, maar de kleurweergave is uitstekend voor de bescheiden prijs.

De Samsung C24F390FHU is duidelijk duurder, maar is dankzij zijn prima kijkhoeken, uitstekende contrast en kleurechtheid een nog betere keuze voor beeldbewerking. Deze belonen we met een Excellent Choice award.

Voor kantooromgevingen waarderen we de Iiyama ProLite XB2483HSU-B2DP het meest, ook deze krijgt een Great Value award. Een Innovation Award ten slotte is er voor de LG 24MP88HM-S, die met zijn nieuwe paneel met rondom dunne randen en zeer goede kijkhoeken vanuit alle richtingen indruk maakt. LG leverde voor de test overigens een uitvoering die bijna niet verkocht wordt in Nederland. De 24MP88HV is vrijwel identiek, maar heeft geen ingebouwde luidsprekers - en is ook wat goedkoper.


Samsung C24F390FHU


Benq GW2470H
Iiyama G-Master GE2488HS-B2
Iiyama ProLite XB2483HSU-B2DP
Samsung S24F350FH


LG 24MP88HM-S/V


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*