19 24-inch full hd monitoren review: betaalbaar beeld

Ook voor een bescheiden prijs is er voor elk wat wils

Door


De goedkoopste

Laten we eerlijk zijn: als je in de markt bent voor een 24-inch full hd monitor, wil je allicht niet te veel uitgeven. Binnen onze test zijn er, als we kijken naar de laagste (en dus niet de gemiddelde) prijzen, negen modellen die net onder de 150 euro te koop zijn volgens onze Prijsvergelijker.  

De Benq GW2470H is het goedkoopste model, maar het is ook een prima keuze: de kleurechtheid is standaard matig, maar in sRGB-modus heel behoorlijk. Dankzij het amva-paneel is het contrast het beste in de hele test. Bovendien haalt hij een keurige 97,6% dekking van de sRGB-kleurruimte en is de kleurtemperatuur met 6473 K uitstekend. Ook zijn de horizontale kijkhoeken erg goed. Helaas is het gamma erg hoog, wat zorgt voor detailverlies in donkere beelddelen. Voor games is hij niet snel genoeg, maar het is zeker niet het langzaamste scherm in de test. BenQ levert bovendien als enige een digitale videokabel mee bij een monitor in deze goedkoopste klasse.

BenQ GW2470H
De goedkoopste, opvallend degelijk en met overwegend prima testresultaten: de Benq GW2470H is een aanrader als je veel monitor voor weinig geld zoekt.

De Samsung S24D330H maakt indruk met de beste uniformiteit en zeer lage kleurafwijking (ondanks het tn-paneel!), uitstekende kleurtemperatuur, heel behoorlijke kijkhoeken en een zeer laag energieverbruik. Minpunt is de beperkte sRGB-dekking en dus onderverzadigde kleurweergave. Broertje S24F350H doet het qua dekking en kleurafwijking beter, maar de uniformiteit daarvan valt wat tegen, evenals de kijkhoeken.

Samsung S24D330H
Samsung S24D330H

Verder kunnen we de Benq BL2405HT nog vermelden als snelste monitor van de goedkoopste in deze test. Dit scherm valt verder echter niet echt positief op. De Iiyama G-Master GE2488HS-B2 is vrijwel net zo snel en kost praktisch hetzelfde, maar biedt Freesync, betere uniformiteit, sRGB-dekking en kleurweergave. We komen er op de volgende pagina nog op terug. 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*