19 24-inch full hd monitoren review: betaalbaar beeld

Ook voor een bescheiden prijs is er voor elk wat wils

Door


Design

Misschien is de belangrijkste overweging voor je hoe de monitor eruit ziet. In dit prijssegment vinden we niet veel echt opvallende ontwerpen, maar een vijftal modellen onderscheidt zich voldoende qua uiterlijk om er even bij stil te staan.

De AOC i2481FXH heeft een fraaie, dunne en asymmetrische voet, waar het paneel nochtans stabiel op staat. Bij de testresultaten vallen het goede contrast en de lage minimale helderheid van wit op, evenals de goede zwartwaarde. De uniformiteit van zwart is echter niet zo goed, ook de kleurechtheid kan beter.

AOC I2481FXH
AOC i2481FXH

Asus’ MX239H gaat al wat langer mee, maar het elegante ontwerp op de open, ronde voet blijkt tamelijk tijdloos. Qua contrast en helderheid ontloopt het de i2481FXH nauwelijks, maar de uniformiteit is wel duidelijk beter. De sRGB-dekking is dan weer wat kleiner, en ook hier is de kleurafwijking naar onze smaak te groot.

ASUS MX239H
Asus MX239H

De Acer RT240Y ziet er ook mooi uit, met een minimalistische voet die wat lijkt op een ontwerp van Samsung van een paar jaar geleden. In de testresultaten onderscheidt het zich nergens echt, en Acer levert ondanks de relatief hoge prijs geen digitale videokabel mee.

Acer RT240Ybmid
Acer RT240Y

Het duurste model in de test en in deze selectie van designmodellen is de LG 24MP88HM-S, een bijzondere monitor door zijn minimalistische randen rondom het scherm. Links, rechts en boven zijn we inmiddels wel gewend, maar dat ook de onderrand zeer klein is, is nieuw en mogelijk dankzij een nieuw paneel. Dat kenmerkt zich, zoals we al schreven, door uitstekende kijkhoeken en uniformiteit. De kleurafwijking is onder de kritische grens van 3, maar niet heel ver. Het contrast is wat minder, maar nog altijd prima. Het is met afstand het zuinigste designmodel.

LG 24MP88HM-S
LG 24MP88HM-S

De Philips 246E7QDSW ten slotte is van deze modellen het minst aan de prijs, maar ziet er op zijn ranke voet zeker niet slecht uit. Als we de 'designmodellen' onderling vergelijken, vallen de testresultaten van deze Philips positief op qua relatief goede kleurechtheid, evenals de 98% sRGB-dekking van het gebruikte pls-paneel. We haalden het al aan: dit model valt in de Ultra Wide Color serie van Philips en maakt gebruik van filters voor het backlight om een grotere kleurruimte te dekken dan standaard mogelijk zou zijn. Helaas zijn er te veel kanttekeningen om het voor beeldbewerking aan te raden, maar als je lekker spetterende kleuren bij een fraai ogend beeldscherm zoekt, kan je het zeker slechter treffen dan dit model.

Philips 246E7QDSW
De Philips 246E7QDSW is van de designmodellen degene met de fraaiste kleurweergave. 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*