19 24-inch full hd monitoren review: betaalbaar beeld

Ook voor een bescheiden prijs is er voor elk wat wils

Door


Helderheid en contrast

Voor gebruik in fel verlichte omgevingen is het handig de maximale helderheid te weten. De Iiyama G-Master GE2488HS-B2 heeft de grootste lichtopbrengst, de Benq GW2470H de kleinste - maar ook die zal in de meeste omstandigheden voldoende helder zijn.

Zit je veel in het donker achter het beeldscherm, dan moet de helderheid niet te hoog zijn. Dan is het van belang deze flink te kunnen terugschroeven. Dat gaat het beste bij de Samsung S24F350H, ook de S24D330H en de C24F390FHU van dit merk houden het lekker bescheiden bij minimale helderheid. De modellen van Acer, maar ook die van LG, Philips en Iiyama zijn beduidend feller.

Wanneer we de schermen afstellen op een helderheid van wit van 150 cd/m², een mooie waarde voor gebruik in de meeste gangbare lichtomstandigheden, kunnen we heel aardige zwartwaardes noteren voor alle testdeelnemers. De monitoren met een va-paneel onderscheiden zich hier, zoals altijd bij dit onderdeel, positief. 

Voor het contrast houden we het hier even bij de meest uitdagende versie van de test die we uitvoerden, het checkerboard-contrast bij 150 cd/m². Dankzij de zeer goede zwartwaarde presteren de monitoren met va-paneel hier met afstand het beste. De AOC i2475PXQU en de Samsung S24D330H vallen wat tegen, maar waardes vanaf 800:1 zijn gewoon prima.


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*