Logitech G633 en G933 Artemis Spectrum review: echte gamingheadsets

Nieuwe telgen in Logitech Gaming-reeks stellen niet teleur

Door


Inleiding

De Logitech G633 en G933 Artemis Spectrum horen al langere tijd bij de populairste headsets in onze Prijsvergelijker. Vandaag nemen we deze populaire gamingheadsets onder de loep, die ondanks het prijsverschil verrassend veel op elkaar blijken te lijken.


Het Zwitserse bedrijf is traditiegetrouw een van de merken waar je altijd even naar kijkt als je nieuwe randapparatuur wilt kopen. Als we naar het verleden kijken, heeft Logitech met bijvoorbeeld de G35 en de G930 succesnummers op zijn naam staan. Het is dus interessant om te onderzoeken of deze nieuwe telgen in de gamingreeks hun naam waarmaken. Vanwege een probleem met onze eerste samples en tijdgebrek is dat helaas wel wat later geworden dan gepland, maar laten we ons vastgrijpen aan de spreuk 'beter laat dan nooit'.

Logitech G933 Artemis Spectrum
Qua uiterlijk zijn de G933 (foto) en G633 echte gamingheadsets.

De G633 en G933 verschillen vooral van elkaar op het gebied van connectiviteit. De G933 beschikt over een draadloze verbinding en heeft dus een ingebouwde accu, terwijl je de G633 alleen analoog of via USB aan kunt sluiten. Ze hebben allebei het achtervoegsel 'Artemis Spectrum'. Daarmee duidt Logitech aan dat het gaat om producten met geïntegreerde rgb-verlichting. Dat is vooral interessant in combinatie met andere invoerapparatuur van het merk, want als je de hoofdtelefoon gebruikt, merk je natuurlijk vrij weinig van de verlichting op de oorschelpen.

Oorspronkelijk kostte de Logitech G933 Artemis Spectrum 200 euro, maar inmiddels kun je 'm al voor 155 euro in huis halen. Zoals vanouds blijkt de fabrikant weinig controle te hebben over de prijzen waarvoor webwinkels zijn producten aanbieden, maar als consumenten hebben we daar natuurlijk geen enkel probleem mee. De G633 Artemis Spectrum verwisselt voor gemiddeld 135 euro van eigenaar, maar wie goed zoekt kan zelfs rond de 100 euro uitkomen. 


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*