Acht gamingstoelen roundup review

Gamen als een koning

Door


Nitro Concepts E200 en E220

De twee goedkoopste stoelen uit onze test zijn afkomstig van Nitro Concepts (niet te verwarren met de AKRacing Nitro). De stoelen luisteren naar de namen E200 Race en E220 Evo. Aangezien de twee modellen sterk op elkaar lijk bespreken we ze hier tezamen. In de basis zin de Nitro  Concepts E200 en E220 een stuk simpeler opgezet dan de overige modellen in de test, wat meteen ook de lagere prijs verklaart. De stoelen hebben bijvoorbeeld een vaste rugleuning die dus niet naar naar voor of achteren kan neigen. De armleuningen zijn bovendien aan de rugleuning vastgemaakt, in plaats van aan het zitgedeelte zoals gebruikelijk is bij bureaustoelen. De armleuningen zijn vast aan de rug van de stoel gemonteerd, en zijn dus niet verstelbaar. Hoewel het er fraai uitziet, is deze constructie wat ons betreft toch wel de achilleshiel van de Nitro Concepts stoelen. Als je een tegen de leuning leunt bewegen de armleuningen namelijk mee en dat kan vervelend zijn als je aan het typen of aan het gamen bent. 

Nitro Concepts E200 Race Black/Orange
Nitro Concepts E200

Verder zijn we eigenlijk vest positief over beide stoelen. De E200 Race kost gemiddeld 190 euro en is daarmee het goedkoopste model uit de test. De versie die wij testen is uitgevoerd in zwart kunstleer met oranje accenten. Het zitvlak en de rugleuning zijn voorzien van microperforaties die helpen om transpiratie af te voeren. Het zitvlak van de stoel is lekker breed, wat ook geldt voor de regleuning die weliswaar licht gebogen is, maar ook voor mensen met bredere schouders goed comfort biedt. 

De E220 Evo is met zijn gemiddelde prijs van 200 euro net iets duurder dan de E200, en is zoals gezegd gebouwd op dezelfde basis. Het belangrijkste verschil tussen de twee stoelen zit hem in het materiaalgebruik. Het zitvlak en de rugleuning zijn namelijk grotendeels in stof in plaats van kunstleer uitgevoerd, wat bij warm weer een comfortabelere zit moet bieden. In de praktijk merkten wij tijdens onze test eigenlijk geen verschil in comfort tussen beide modellen. De stoelen blijken in de praktijk stabiel en bieden prettige ondersteuning van de (onder)rug. De verstelbaarheid is zoals gezegd zeer beperkt. De gasveer onder de stoel kan uiteraard in hoogte versteld worden, en verder is het mogelijk om de complete stoel inclusief te rug naar achteren te laten 'veren'. Al met al hebben de Nitro Concepts stoelen hun beperkingen, maar zijn het voor de prijs prima modellen.

Nitro Concepts E220 Evo Black/Blue
Nitro Concepts E220


Lees ook deze gamestoel artikelen op Hardware.Info

Gamen in stijl: 10 gamestoelen getest

woensdag 17-04-2019 - 05:59

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*