Acht gamingstoelen roundup review

Gamen als een koning

Door


Inleiding

Na gamingkeyboards, gamingmuizen en gamingmonitoren zien we sinds enige tijd ook steeds meer gamingstoelen. Dan hebben we het niet alleen over modellen die speciaal bedoeld zijn om racegames te spelen, maar ook gamestoelen voor achter een normaal bureau. Wij bekeken acht modellen om te zien wat die stoelen te bieden hebben en waarin ze verschillen van normale bureaustoelen.


Gamestoelen bestaan al een aantal jaren, maar de laatste tijd lijkt vrijwel iedere fabrikant wel een stoel in het assortiment op te nemen. Wellicht worden deze producten populairder doordat steeds meer professionele gamers en bekende twitch-streamers er gebruik van maken, een ontwikkeling die uiteraard is ingegeven door handige sponsoring van fabrikanten.

Zogenaamde gamestoelen zijn vrijwel altijd gemodelleerd naar race-stoelen zoals we die kennen uit sportauto’s, maar dan gemonteerd op een in hoogte verstelbaar, verrijdbaar onderstel. Conceptueel zijn het dus gewoon bureaustoelen, maar dan uitgevoerd als een soort verstelbare kuipstoel. Veelal zijn ze leverbaar in opvallende, contrasterende kleuren, al dan niet voorzien van ‘racing stripes’. Een gamestoel is daarmee voor veel gebruikers niet alleen een praktisch object, maar net zoals een behuizing met een side-window en een keyboard met RGB-verlichting ook een onderdeel van de algehele game-ervaring.

Gamestoelen zijn er in zeer uiteenlopende prijsklassen, beginnend bij zo’n 150 euro en oplopend tot ruim 500 euro voor de meest luxe modellen. Wij vroegen bij diverse bekende fabrikanten stoelen aan, en ontvingen uiteindelijk acht modellen die in prijs uiteenlopen van 190 tot 360 euro.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*