G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3866 CL18 kit geheugen review

Ultiem overklokkersgeheugen

Door


Inleiding

Een tijdje terug bespraken we veertien DDR4-geheugenkits in alle segmenten, waarbij de snelste kitjes geklokt waren op 3200 of 3333 MHz. G.Skill deed afgelopen maand een nieuwe set op ons bureau belanden, met een kloksnelheid van maar liefst 3866 MHz: in één keer een flinke stap vooruit dus. Kun je inderdaad niet om deze latjes heen als overklokker?


De kit die we binnenkregen heet voluit F4-3866C18D-16GTZ en maakt deel uit van de Trident Z-serie, de meest high-end geheugenreeks van G.Skill. Het gaat om een set bestaande uit twee modules van 8 GB per stuk, die samen dus een capaciteit van 16 GB bieden. Ons sample is voorzien van zilveren heatspreaders met een geborstelde look en rode accenten, maar voor de liefhebber is het geheugen er ook in zilver met wit of zwart met wit.

G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3866 CL18 kit

Overklokkers zullen meer geïnteresseerd zijn in wat er ónder de motorkap zit. We treffen daar chips van het type K4A8G085WB BCPB aan, die afkomstig zijn uit de fabrieken van Samsung en in vakjargon 'B-die' worden genoemd. Samen met de zogenoemde E-die's staan deze chips bekend als één van de best overklokkende modules.

Uiteraard ondersteunen de G.Skills XMP, waarbij ze draaien op een kloksnelheid van 3866 MHz met CL18-19-19-39-2T op de 'standaard' spanning van 1,35 volt. Voor deze klokfrequentie zijn dat relatief strakke timings, maar het is natuurlijk de vraag of daar meer in zit...

Op dit moment heeft deze kit de Nederlandse winkelstraten nog niet bereikt, maar afgaande op buitenlandse shops en de rest van G.Skill's aanbod, zou de prijs zo rond de 200 euro moeten komen te liggen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

G.Skill Trident Z 16GB DDR4-3866 CL18 kit

16 GB, 2 x, DDR4, 3866 MHz, DIMM, CL18, 1.35 V, XMP ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

279,00 €

gem. 279,00 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze geheugenmodule artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*