Game capture & streamingapparaten review: 10 capturekaarten getest

De beste manier om te streamen of op te nemen

Door


Avermedia Live Gamer Portable / Extreme

Avermedia heeft twee producten in de test: de Live Gamer Portable en de Live Gamer Extreme. De namen spreken grotendeels voor zich: de Portable is een kleiner model, terwijl de Extreme meer mogelijkheden zou moeten hebben. Toch heeft de Live Gamer Portable een optie die de Extreme mist: hij kan onafhankelijk van een PC opnemen naar een SD-kaartje. Wel is hij beperkt tot een framerate van 30 fps, terwijl de Extreme 60 fps aankan. De maximale bitrate is bij beide apparaten 60 Mbps, maar als je de Portable gebruikt om onafhankelijk op te nemen, is dit beperkt tot 16 Mbps. De Extreme heeft twee audio-ingangen, de Portable moet het met een doen. Ook heeft de Extreme een Component-ingang, terwijl de Portable een AV-poort heeft voor de Playstation 3.

AverMedia Live Gamer Extreme LGX (GC550)
De Avermedia Live Gamer Extreme is in staat om 60 fps te streamen en op te nemen.

Bij beide apparaten wordt een softwarepakket van Avermedia zelf geleverd, Recentral. Bij de Live Gamer Portable zit de eerste versie, de Extreme heeft versie 2. Het programma heeft een eenvoudige interface, maar biedt de basisfunctionaliteit die je nodig hebt om te streamen en op te nemen. Er zit een ‘time-shift’ functie op, waarmee beelden ook bewaard worden als je hiervoor geen expliciete instructie hebt gegeven. Naast Recentral is bij beide apparaten een gratis 3-maanden licentie geleverd voor de premiumversie van XSplit.

De beeldkwaliteit van zowel de Extreme als de Portable blijft iets achter bij die van de meeste andere capturekaarten, hoewel het verschil klein is. Er is geen kwaliteitsverschil tussen de opnames van de Extreme en de Portable zelf, ondanks dat de Portable over veel minder cpu-kracht beschikt dan de Extreme.

Gemiddeld betaal je 149 euro voor de Extreme en 137 euro voor de Portable, een relatief klein prijsverschil. De Extreme is met 149 euro de goedkoopste kaart die 60 fps kan streamen, terwijl de Portable gemiddeld de goedkoopste is in onze test.

AverMedia Live Gamer Portable
De Avermedia Live Gamer Portable heeft een ingebouwde hardware-encoder en kan onafhankelijk van een PC opnemen.


De interface van de bij de Avermedia Live Gamer Portable horende versie van ReCentral.


De instellingen in Avermedia ReCentral.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*