Game capture & streamingapparaten review: 10 capturekaarten getest

De beste manier om te streamen of op te nemen

Door


Startech

Startech brengt meerdere capture-apparaten op de markt, waarvan we in deze test de PEXHDCAP60L en de USB3HDCAP hebben meegenomen. De PEXHDCAP60L is een PCI-Express x1 kaart, met een dvi-d en een component ingang. De USB3HDCAP is een usb 3.0 apparaat dat naast deze twee aansluitingen ook nog een HDMI-ingang heeft. Dit zijn de enige apparaten in de test zonder doorlusmogelijkheid. In plaats daarvan moet je de Startech aansluiten op een van de extra uitgangen van de videokaart en het beeld vervolgens ‘dupliceren’ in Windows.

StarTech.com USB3HDCAP
De Startech USB3HDCAP heeft als een van de twee apparaten geen HDMI doorlusmogelijkheid.

Beide kaarten worden geleverd met het programma Stream Catcher. Zoals de naam suggereert is dit programma niet alleen bedoeld voor streamen, maar kan het ook gebruikt worden om op te nemen. Dit kan bij beide modellen in 60 fps. Stream Catcher is niet zo gebruiksvriendelijk of intuïtief als de andere software. Het encoderen gebeurt opmerkelijk genoeg met een verouderde build van de x264-encoder. Hoewel het wel mogelijk is om de container te kiezen waarin de video wordt geplaatst, kan je de encoder zelf niet veranderden, althans niet in Stream Catcher.

Aangezien x264 wordt gebruikt, is het geen verrassing dat de beeldkwaliteit goed is, maar de CPU-belasting relatief hoog. Wat wel verrast zijn de prijzen, zeker gezien de beperkte functionaliteit. De PEXHDCAP60L kost gemiddeld 284 euro, terwijl je voor de USB3HDCAP 224 euro mag betalen.

StarTech.com PEXHDCAP60L
De Startech PEXHD60CAPL is de enige PCI-Express capturekaart in de test.


De instellingen van Startech Streamcatcher.


De interface van Streamcatcher.


Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*