Betaalbare casefans review: 92 modellen getest

Vergelijkingstest met casefans onder de 15 euro

Door


Inleiding

Met (extra) casefans kan je de airflow in je behuizing of van je cpu-(water)koeler flink verbeteren, maar veel casefans zijn behoorlijk aan de prijs. Hardware.Info heeft meer dan 200 exemplaren getest en bespreekt in dit artikel de resultaten van de 92 goedkoopste modellen, met een prijs van 15 euro en minder.


We hebben deze zomer behoorlijk wat casefans getest, maar we zien vaak genoeg dat de best presterende modellen niet bepaald budget-vriendelijk zijn. Als je er dan ook nog meer dan een wilt installeren, wordt het een dure grap. Tegelijkertijd valt het prestatieverschil met goedkopere modellen nog best mee – tenminste, de beste daarvan.

Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure
De Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure koelt het beste in de test, maar maakt ook heel veel herrie.

In dit artikel gaan we daarom specifiek kijken naar die betaalbaardere varianten, met een prijs van maximaal 15 euro. Dit is uiteraard een arbitraire grens, maar die moet je nu eenmaal trekken in zulke gevallen. In dit geval bleek dat er onder de 10 euro per stuk maar heel weinig modellen te koop waren, terwijl dat er onder de 15 euro heel wat waren. Daarmee hebben we dan ook het instapsegment gedefinieerd. Uiteraard komen de overige casefans ook aan de beurt: een vergelijkingstest daarvan kan je vinden in het huidige blad, Hardware.Info Magazine #1/2017.

Uit een poll die we enige tijd terug hielden op onze website, werd duidelijk dat ongeveer tweederde van de participanten hierin een of meerdere casefans heeft gekocht voor zijn systeem. De helft daarvan vervangt daadwerkelijk alle ventilatoren, de andere helft schaft de casefans als extra koeling aan. Reden genoeg dus om te kijken wat je mag verwachten als je niet teveel wilt uitgeven.


Vergelijken

In deze review besproken 92 producten

  Meer producten (92)  

Lees ook deze casefan artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*