Crucial MX300 2TB review: enorme SSD

Tweede fabrikant met een 2TB SSD

Door


Conclusie

De Crucial MX300 2TB biedt een grote capaciteit voor een lage prijs en prijs per gigabyte. De prestaties zijn niet uitstekend voor een SATA600 SSD, maar zonder meer acceptabel. De PCMark scores zijn wat lager dan concurrerende modellen, maar bij dagelijks gebruik zal je daar nauwelijks iets van merken. Het is wel een beetje vreemd dat hij langzamer is dan zijn kleinere broer met 1TB. 

Als je genoeg ruimte hebt en het niet bezwaarlijk vindt als je capaciteit wordt verdeeld over twee schijven, dan kan je net zo goed twee keer een MX300 1TB nemen - net iets goedkoper en weer wat sneller. Gecombineerd in RAID 0 zouden ze zelfs significant sneller kunnen zijn. Desondanks is dit een heel nette 2 TB schijf voor een vriendelijke prijs, en belonen we hem daarom met een Excellent Choice Award.

Voor opslag in een gewoon desktopsysteem waar naast een SSD gewoon een harde schijf in past, is dit echter verreweg de betere optie voor grootschalige data-opslag.


Crucial MX300 2TB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Crucial MX300 2TB

SSD, 2050 GB, Serial ATA 600, Marvell 88SS1074, 530 MB/s, 510 MB/s, 2.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

329,00 €

gem. 439,00 €
3 shops, 2x voorraad

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*