10TB HDD review: vijf modellen vergeleken

Giganten getest

Door


Conclusie

Harde schijven van 10 TB zijn vooralsnog erg duur met prijzen die beginnen bij zo'n 430 euro, maar de testresultaten zijn prima. Alle schijven in de test zijn snel, en mede dankzij de toepassing van helium zijn ze vooral in idle heerlijk stil - en veel stiller dan de combinatie van schijven die je nodig zou hebben om deze capaciteit te bereiken.

De beste keuze voor desktops is de BarraCuda Pro 10 TB: hij is snel, een van de stilste schijven die we getest hebben en komt met 5 jaar garantie. Uiteraard heb je weinig aan een nieuwe schijf als je zoveel data kwijt bent, maar dit geeft wel het vertrouwen van de fabrikant in het product aan. De Enterprise Capacity 10 TB is een fysiek vergelijkbare schijf, die gemiddeld voor een lagere prijs te koop is dan de BarraCuda Pro. Hij is echter bedoeld voor workstation- en serverdoeleinden en kan beter niet gebruikt worden in desktops. Dit geldt ook voor de Gold, een prima schijf die helaas ook behoorlijk duur is.

De IronWolf en SkyHawk zijn 70-80 euro goedkoper dan de BarraCuda Pro, maar ook deze hebben een duidelijk bepaald gebruiksdoel: respectievelijk NAS'en en beveiligingsapparatuur. Qua snelheid zijn ze prima, maar ze hebben wel een kortere garantieduur van 3 jaar. Beide zijn prima schijven, maar je zou ervoor moeten terugdeinzen om deze schijven, die hier niet voor bedoeld zijn, in desktops te gebruiken. We bevestigen nu daarom de Ultimate Award voor de BarraCuda Pro 10 TB als ultieme 10 TB desktopschijf.


Seagate BarraCuda Pro 10 TB


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*