Noise cancelling hoofdtelefoons: niet storen a.u.b.

8 hoofdtelefoons met ruisonderdrukking getest

Door


Inleiding

Je hebt tegenwoordig behoorlijk wat keuze als je op zoek bent naar een hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking, in verschillende soorten, maten en prijsklassen. Wij hebben er de afgelopen tijd niet minder dan acht getest, die we in dit artikel allemaal bespreken.


Soms wil je gewoon lekker naar je muziek luisteren zonder dat je gestoord wordt of in het algemeen rust aan je hoofd, ook al is dat praktisch gezien niet eenvoudig. Denk hierbij aan drukke omgevingen zoals het openbaar vervoer of in een vliegtuig. Een normale hoofdtelefoon dempt natuurlijk wel iets van het omgevingsgeluid, maar doet dat niet zo effectief dat het je helemaal niet meer stoort. Wat je in zulke gevallen zoekt, is een hoofdtelefoon met actieve ruisonderdrukking, ook bekend als noise cancellation of noise reduction.

Bose QuietComfort 35 Black

Hiermee onderdruk je een groot gedeelte van het omgevingsgeluid. De technologie erachter draait allemaal om antigeluid. Geluidsgolven hebben afhankelijk van de frequentie een bepaalde fase en een amplitude. Een noise-cancelling hoofdtelefoon analyseert het omgevingsgeluid en produceert antigeluid, waarvan de amplitude en de golflengte hetzelfde zijn als van het omgevingsgeluid, maar de fase precies tegenovergesteld. Met andere woorden, de knopen van de geluidsgolven zitten op dezelfde plek, de buiken zijn gespiegeld. De twee geluidsgolven vormen samen een enkele nieuwe geluidsgolf, waarbij er vrijwel geen ‘geluid’ meer overblijft omdat de twee golven elkaar als het ware uitschakelen.  


Lees ook deze headset artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*