Goedkope opslag: 18 3-4 TB harde schijven vergeleken

Schijven met een mooie prijs per gigabyte

Door


Inleiding

De SSD als opstartschijf is inmiddels niet meer weg te denken, maar voor grootschalige dataopslag ben je nog altijd vele malen goedkoper uit met een harde schijf. In deze review bekijken we daarom 19 van de goedkopere 3-4 TB harde schijven die je kan krijgen.


Hoewel de prijs per gigabyte van SSD’s al jaren sterk aan het dalen is en die van harde schijven enigszins stagneert, zijn we nog lang niet bij een punt waar ze prijzen ook maar enigszins vergelijkbaar zijn. Voor een SSD betaal je vele malen meer, waardoor vrijwel iedereen die veel data opslaat dit doet op een harde schijf.

Seagate BarraCuda New 3TB

Weliswaar zijn er enkele harde schijven met een grote capaciteit die toch een prima prijs per gigabyte hebben, maar de meeste producten met een goede prijs/kwaliteitverhouding zijn geconcentreerd in het 3-4 TB segment. Dit segment is momenteel duidelijk de sweet spot als je zoveel mogelijke dataopslag wilt voor zo min mogelijk geld.


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*