ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4 review: eerste AM4 van ASRock

AM4-bord gericht op gamers getest

Door


Conclusie

De ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4 is een interessant bord voor net geen 200 euro. Met zijn prima stroomvoorziening moet het goed mogelijk zijn om een AMD Zen-processor over te klokken. Verder zijn er twee M.2-sloten voor snelle PCI-Express SSD's aanwezig, waarvan er overigens maar één voldoende bandbreedte heeft om daadwerkelijk nuttig te zijn. Een derde M.2-slot maakt het mogelijk om een WiFi-adapter aan te sluiten, en het bord heeft een HEX-scherm voor probleemdiagnose.

ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4

Nadeel is dat je maar zes SATA600-poorten hebt, waar X370-borden er doorgaans acht bieden, maar voor de rest biedt het bord alles wat je nodig hebt. De prijs van gemiddeld 191 euro is ook een teken dat de hoop dat AM4-borden significant goedkoper zouden zijn dan vergelijkbare Z270-modellen niet echt is waargemaakt, althans tot nu toe.

Omdat we nog geen goed overzicht hebben van de AM4-markt delen we nog geen awards uit, maar met dit bord maak je in ieder geval geen slechte keuze.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4

ATX, Socket AM4, AMD X370, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*