ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4 review: eerste AM4 van ASRock

AM4-bord gericht op gamers getest

Door


Inleiding

Bij de introductie van de AMD Summit Ridge Ryzen-processors hadden we al moederborden van drie van de vier grote merken. Helaas hadden we op dat moment nog geen bord van ASRock binnengekregen, maar dat is inmiddels wel het geval. In dit artikel kijken we naar de ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4.


De Fatal1ty X370 Gaming K4 bevindt zich in het middensegment wat betreft het aanbod van ASRock. Hieronder is de Killer SLI gepositioneerd, erboven de wat professionelere borden die meer functionaliteit bieden en nog wat geschikter moeten zijn voor overklokkers - waar je gelijk ruim honderd euro extra voor betaalt. 

ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4

Zoals uit de naam duidelijk op te maken valt, is het bord gebaseerd op X370, de hoogst gepositioneerde chipset van AMD. Dit betekent dat het zowel overklokken als SLI ondersteunt. De borden met deze chipset zijn daarom ook het beste vergelijkbaar met modellen die de Z270-chipset hebben. 

Op het moment van schrijven zijn AM4-moederborden nog altijd heel slecht leverbaar. Gemiddeld betaal je op dit moment 191 euro voor dit bord, maar die prijs zal op termijn nog wel wat lager uitvallen.

Voor meer informatie over de verschillende AM4-chipsets verwijzen we je graag terug naar de AM4 platform review. Meer informatie over de Ryzen-processors zelf kan je hier vinden.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

ASRock Fatal1ty X370 Gaming K4

ATX, Socket AM4, AMD X370, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*