LG 34UC79G review: eerste 144Hz curved IPS

Tweede gaming monitor van LG in lange tijd vertoont nog ruwe kantjes

Door


Conclusie

LG levert met de 34UC79G wat ons betreft vooral een mooie proof of concept af: het is een stijlvol vormgegeven gaming monitor, die laat zien dat ook de ips-techniek uit eigen huis geschikt kan zijn voor snelle beeldwisselingen. Op zichzelf bekeken heb je er een prima keuze aan, want er zijn geen noemenswaardige minpunten geconstateerd. Wel is duidelijk dat het merk nog enigszins op achterstand staat op concurrent AUO, want diens va-panelen doen het overwegend toch wat beter. Uit andere tests weten we ook dat de 16:9 ahva-panels van dat merk nog wel een voorsprong hebben op wat LG in dit model laat zien - maar de kans is klein dat je het verschil in de praktijk als storend zou ervaren.

Echter, voor een vergelijkbaar bedrag biedt de concurrentie wel duidelijk modellen die nog beter presteren. Bovendien had de inregeling van de 34UC79G naar onze mening voor zijn prijsklasse nog wel wat beter gekund. Juist de aspecten waar een ips-monitor zich mee zou moeten kunnen onderscheiden, kleurweergave en kijkhoeken, blijven wat achter bij de concurrentie. Het maakt het lastig deze monitor op dit prijspunt zonder meer aan te bevelen. Voor een wat lager bedrag zou je hem zeker in overweging kunnen nemen, maar voor circa 650 euro verwachten we meer om een award toe te kennen. 

LG 34UC79G-B


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

LG 34UC79G-B

34 inch, 2560x1080, 82 ppi, IPS, AMD FreeSync, 144 Hz, HDMI ingang, DisplayPort ingang, 5 ms, 250 cd/m², 1000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

479,00 €

gem. 529,00 €
8 shops, 6x voorraad

Dossier

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*