Palit GeForce GTX 1050 Ti KalmX review: volledig passief

Gamen en H265-decoden zonder fangeruis

Door


Conclusie

Palit zet een interessant concept neer. Dankzij de passieve koeler is deze GeForce GTX 1050 Ti volledig stil, zelfs als je volop aan het gamen bent. Mits je de settings een paar stappen terug zet, gaat gamen op Full HD-resolutie eigenlijk prima met deze kaart.

In de benchmarks zien we dat de Palit wat langzamer is dan de andere 1050 Ti's die we hebben getest. Vaak zijn die modellen standaard overgeklokt en ze worden natuurlijk actief gekoeld, waardoor de boostsnelheden hoger zijn. Door zijn eigenschappen is de 1050 Ti KalmX eigenlijk vooral geschikt voor mediacenter-achtige pc's, met alle decoding-functionaliteit die je je kunt wensen en natuurlijk de volledig passieve werking.

Het was naar onze mening nuttiger geweest om een GTX 1050 (non-Ti) uit te rusten met een passieve koeler voor dat doeleinde. Ten opzichte van 1050's met een '0dB-modus', waarvan de fans ook stilstaan bij het decoden van bijvoorbeeld H265-video, betaal je nu zo'n 40 euro extra. Dat levert betere gamingprestaties op, maar in een HTPC heb je daar doorgaans weinig aan en puur voor gaming zijn er voor dit geld snellere opties.

Wil je per se een GTX 1050 Ti die volledig passief is, dan is de Palit KalmX je enige optie. Het voelt echter wel een beetje als een oplossing voor een niet-bestaand probleem: voor vrijwel elk gebruiksdoel is een ander product te bedenken dat goedkoper of beter is. Een award zit er dan ook niet in, maar wie echt geen bewegende of geluidsproducerende koeler wil, heeft in elk geval geen miskoop aan deze kaart.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Palit GeForce GTX 1050 Ti KalmX 4GB

Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, 1291 MHz, 4096 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

190,00 €

gem. 199,65 €
3 shops, 1x voorraad

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*