Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 review: speels werkpaard

Kleurweergave kan beter, maar onder de streep een scherp geprijsde en prima monitor

Door


Gaming: responstijd en inputlag

De Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 is geen gaming monitor, het is primair een werkpaard voor op kantoor. Toch biedt het een maximale standaard verversingsfrequentie van 70Hz en AMD Freesync met een bereik van 48-70Hz. Dat maakt ons nieuwsgierig naar de responstijden en de inputlag, want ook als je er vooral op werkt, wil je allicht ook wel eens een spelletje spelen. 

Ook zonder overdrive is het scherm voldoende snel om elke 16 ms een nieuw beeld te tonen, maar het houdt niet over. Met overdrive op maximaal noteren we keurige snelheden, maar ook een overshoot van 25%. Gelukkig is er meer dan alles of niets, en op de '+1' stand zien we heel nette responstijden (bedenk dat we hieronder alleen de dubbele transities tonen, dus twee beeldovergangen gecombineerd, rise én fall samen) en een bescheiden overshoot. Van de modellen in de grafieken zouden we deze Iiyama nog als meest geschikt voor games kwalificeren op basis van de responstijden.

Reactietijd standaard

Reactietijd maximaal

Reactietijd optimaal

 

Input lag

Ook prettig: er is geen sprake van input lag, dus ook dat is geen beletsel om na het werken nog even een potje Doom te spelen.

 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Iiyama ProLite XUB2792QSU-B1

27 inch, 2560x1440, 109 ppi, IPS / PLS / AHVA, AMD FreeSync, 70 Hz, HDMI, DisplayPort, 5 ms, 350 cd/m², 1000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

299,00 €

gem. 311,70 €
10 shops, 10x voorraad

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*