ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix review: de eerste custom 1080 Ti

Nieuwe koeler voor Nvidia's nieuwe topmodel

Door


Inleiding

De ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix is de eerste custom 1080 Ti die ons testlab wist te bereiken. Het is niet zomaar een aangepaste 1080 Ti, maar op veel onderdelen een radicale ommezwaai in het ontwerp van ASUS-videokaarten. We bekijken wat er nieuw is en hebben de nieuwe Strix uiteraard grondig getest.


ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11GB

Het is een klassieke strijd bij het nieuwe topmodel van Nvidia - wie heeft als eerste een eigen aangepaste versie gereed? Bij de GTX 1080 was het MSI die er als eerste bij was, maar dit keer stond rivaal ASUS vooraan in de rij. Er is echter geen half werk geleverd - naast een nieuwe koeler is ook de printplaat compleet herontworpen ten opzichte van de Nvidia Founders Edition.

De 1080 Ti is vandaag precies een week verkrijgbaar en is goed vergelijkbaar met de Titan X Pascal die vorig jaar uitkwam. De verschillen in configuratie zijn relatief klein: de 1080 Ti heeft wat minder geheugen en een minder brede geheugenbus, maar ook hogere kloksnelheden. Het prijsverschil - zo'n 800 euro voor de 1080 Ti versus ruim 1300 euro voor de Titan X - is echter dusdanig groot dat hij voor veel meer gamers interessant zal zijn.

Als we de Strix met de referentiekaart vergelijken, heeft ASUS wat hogere kloksnelheden ingesteld. De boostklok voor de GPU is 1683 MHz, exact 100 MHz meer dan de Founders Edition. Het geheugen is niet overgeklokt. Met de bijgeleverde software kun je een 'OC-modus' inschakelen, waarbij de GPU- en geheugensnelheden met zo'n 25 MHz omhoog gaan.

Op het moment van schrijven weten we nog niets over de prijzen van de ASUS GeForce GTX 1080 Ti Strix. Het zal nog minstens enkele weken duren voor de kaart leverbaar zal zijn.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus GeForce GTX 1080 Ti Strix OC 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1569 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

909,35 €

gem. 984,90 €
3 shops, geen voorraad

Dossier

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*