Lenovo Moto G5 review: toestel voor een select gezelschap

Solide middenklasser met prima camera

Door


Conclusie

Op het eerste gezicht lijkt de Lenovo Moto G5 misschien geen hoogvlieger. Het toestel heeft een kunststof behuizing, het blinkt in de benchmarks nergens echt uit en de accu valt in vergelijking met zijn peers een beetje tegen. Het scherm is niet onaardig, maar minder dan dat van verschillende concurrenten. Aan de andere kant krijg je wel weer twee dedicated simslots, een vingerafdrukscanner en een - in het wild inmiddels bijna uitgestorven - verwisselbare accu. Bovendien is de camera voor dit segment opvallend goed. Dat zien we niet vaak in deze categorie en het is daarom een serieus pluspunt, zeker iets om rekening mee te houden als je op koopjesjacht gaat. Tel daar bij op dat je een zo goed als stockversie van Android 7 - ja, 7 - krijgt en je kunt niet anders concluderen dat de Lenovo Moto G5 een interessante optie is, waar je redelijkerwijs niet zo maar om heen kan.

Motorola Moto G5 Grey

We zeggen 'niet zo maar', omdat het niet zo is dat als je een telefoon zoekt van om en nabij de 200 euro, kiezen een no brainer is. Zoals we eerder zagen is bijvoorbeeld de Wileyfox Swift 2 Plus door de bank genomen een prima toestel  en zeker ook een valide keuze. Wil je vooral een goede accu, dan moet je zeker eens kijken naar de Acer Liquid Zest Plus. Het punt is dat er in dit segment echt wat te kiezen valt en daar mag je als consument natuurlijk blij mee zijn. De Lenovo Moto G5 is niet de enige mogelijkheid als je met een budget van rond de 200 euro op pad gaat, maar zeker een optie die het overwegen waard is.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Motorola Moto G5 Gold

Android 7, 16 GB, 5 inch, 1920x1080, 13 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

199,00 €

gem. 199,00 €
1 shop, 1x voorraad

Motorola Moto G5 Grey

Android 7, 16 GB, 5 inch, 1920x1080, 13 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

199,00 €

gem. 199,00 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*